- i have a very serious sweat condition ...

Hypotetisk situation:

En familjemedlem har fått dille på en deodorant som inte finns att köpa i Sverige. När personen i fråga därför är utomlands så köper hon på sig stora lager av denna deodorant, alltså vi snackar liksom gå fram till personalen och be att få följa med in på lagret. Typ så. Hur som helst, personen har en dotter som (o)turligt nog råkar befinna sig i ett land där denna deodorant säljs i i stort sett alla mataffärer, apotek, skönhetsproduktsaffärer etc etc. Dottern (använder förvisso också samma produkt men liksom på en normal nivå), snäll som hon är, erbjöd sig att köpa med sig några när hon ska komma hem ett par dagar och frågade därför hur många hon skulle köpa. Som svar förväntade hon sig kanske "ett par, tre stycken", men icke. "Åh jag vet inte, tio, femton, tjugo stycken!!! Så många du kan hitta!". Great.

Dottern hade nu ett dilemma.
Alternativ ett - Köpa alla på en gång. Gå in i butiken, köpa så många deodoranter de har, låta personalen tro att man har en extremt allvarlig svettsjukdom, mumla lite på typ ukrainska och sedan ha det överstökat.
Slutsats: Pinsamt, men tidseffektivt.

Alternativ två - Köpa dem i olika butiker. Detta hade varit ett smart alternativ om det inte vore så att butikerna hade väldigt olika priser. Det skiljde nästan £1 (cirka 10-11 kr) mellan den billigaste och dyraste och när man köper (exporterar?) sådana mängder så blir det ju skillnad i slutändan.
Slutsats: Opinsamt men dyrt.

Alternativ tre - Köpa dem pö om pö. Gå tillbaka till butiken typ varannan dag och köpa fem åt gången hade ju också varit ganska smart men det medför ju risken att de tror att man VERKLIGEN har en svettsjukdom om man gör slut på fem stycken på tre dagar (alternativt att man langar, men den risken känns inte jättestor.).
Slutsats: Risk för pinsamhet, ej tidseffektivt. 

Dottern vet vad ni tänker nu, "Men snälla lilla Fredrika dottern, vilket bekymmersfritt liv du måste ha om du gör en så här stor grej av att köpa deodoranter. Och det är sant. Hennes liv är rätt bekymmersfritt för tillfället, och ser hon tillbaka på det här om ett tag så kommer hon säkert att skratta åt sig själv. Men, de engelska tanternas blickar will haunt her in her sleep. Så mycket kan vi säga.

Dottern valde till slut alternativ 1. Gå till den billigaste butiken, plocka på sig alla tretton (!) stycken som fanns framme och väl vid kassan se så oberörd ut som möjligt. I hennes hemland köper man på sig. Sådeså.


Här har vi den. Dottern måste säga att den är bra. Men försök inte beställa fler av henne nu. De är slut.

Familjemedlemmen skulle också ha ett par saker från Boots och när dottern skulle betala så sa kassakillen att det var "Tag tre betala för två" på det märket. Vad passande att dottern då behövde en ny ansiktskräm. Den var ju gratis så den tog hon som ränta.


Om det här inlägget får familjemedlemmen att framstå som ett svettmonster så skulle dottern vilja påpeka att så verkligen inte är fallet. Hon är bara lite galen. Och situationen är ju som sagt hypotetisk.


Kommentarer
Postat av: therese

Härlig blogg! :) och roligt inlägg, haha!

2012-02-01 @ 22:25:57
URL: http://biaancas.wordpress.com
Postat av: svettmonstret

Vill bara påpeka att de håller sig jättebra i källaren...

2012-02-02 @ 06:41:57
Postat av: Anonym

Någons mamma kanske är i klimakteriet?

2012-02-02 @ 06:43:34
Postat av: Mamman

Som svar till tidigare kommentar kan jag bara säga: inte än men det kommer väl om några år och då är det bra att vara förberedd, eller hur?!!??! :-)

2012-02-02 @ 13:53:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0