nihaoooo

Okej, jag känner lite såhär. Det är typ ingen idé att jag skriver någonting för det finns så mycket att säga att jag inte får plats just nu.
Klockan är halv åtta här nu och just ikväll ska vi faktiskt bara vara hemma och inte göra någonting på kvällen.

Mina fötter gör lite ont och jag har "Varmkorv boogie"-låten på hjärnan.
Annars funderar jag på att konvertera till Hong Kongism för I like it here.

update from kina

Full fart i Kina trots att ni nog sover just nu. Vi har varit i Kin over natten och ikvall aker vi tillbaka till Hong Kong.
Det ar valdigt svart att beskriva hur det ar har, sa jag far beratta massa nar jag kommer hem. Hoppas att lovet ar bra!

Puss och kram,

再见 (betyder tydligen hejdå, men what do I know liksom?)

Dagen som jag har tjatat om i cirka två månader är äntligen här. Började packa nu på morgonen (eeehhh inte att rekomendera) och är snart klar. Min väska är halvfull med kläder (plus en katt) och jag tänker inte ha med mig mer än så eftersom det måste finnas plats för det som inhandlas där. Klockan 12:30 går planet och vi åker till Landvetter om ungefär två timmar. Hoppas att alla får ett härligt höstlov här hemma i Sverige, kanske hörs vi under veckan ;)


specialtillbehör: läppstift, bh och mobil

Har Reklam&Information nu. Vi har fått i uppgift att ta en produkt som riktar sig antingen till kvinnor eller män och göra om designen och reklamen så att den riktar sig till den motsatta. Själv har jag valt en gräsklippare (why god?) och sitter nu och försöker göra den mer kvinnlig. Jag har rätt många idéer och ibland känns det som att det blir jättebra, men ibland är det lika lätt som att försöka övertyga världen om att Usama Bin Laden är en hygglig kille innerst inne.the cat
trots att du
- ibland står på mitt huvud mitt i natten
- ibland gnäller som om det gällde livet
- gillar att sova i resväskor
- hellre går in genom fönstret på övervåningen än genom dörren
- inte är särskilt fotogenisk
så älskar jag dig


hajen 5 är på g

Ger mig själv MVG för inlevelse, IG för resultat.


sundae

Jag förstår att ni har saknat mig, men jag måste tyvärr meddela att jag inte kan stanna länge. Idag har jag skrivit på min filmrecension, fy tusan vad svårt det är! Verkligen noll inspiration.

Nu ska jag iallafall åka iväg in till stan för middag.galna spansksjukan

Yes, jag vet att jag inte har skrivit sedan i onsdags, men spanskan har invaderat mitt liv. Fram tills igår så åt, sov och levde jag spanska (alltså har ni inte missat speciellt mycket) men nu är provet över och jag kan andas ut. Trodde jag. INATT HAR JAG SERIÖST DRÖMT PÅ SPANSKA!!!
Sådant händer bara inte. Hoppas att det har gått över tills imorgon för jag pallar inte fler sueños en español.

Igår efter skolan träffade jag min barndomskompis (haha låter som att jag är typ 49) Adam och fikade och på kvällen kom Johanna hem till mig för lite Idol-tittande och prat. Nu är det hög tid för mig att äta frukost och sedan pallra mig iväg till jobbet. Det är ansiktsmålning idag. Joy.


det är mycket nu

Denna vecka:
- Inlämning engelska
- Prov spanska

Nästa vecka:
- Filmrecension svenska
- Prov matte
- Prov företagsekonomi
- Två inlämningar företagsekonomi
- Inlämningsuppgift reklam&information


Klara skulle ha uttryckt nästa vecka som en "kuk-i-örat-vecka!". Jag är beredd att hålla med.

vi kanske borde ingå någon form av samarbete

Emilia har precis färgat håret här hemma och innan hon hade sköljt ur färgen såg hon lite rolig ut.

Jag - Woh Emilia, det är inte Halloween riktigt ännu.
Emilia - Nä, ta av dig masken då!

Fan också ...
trettionio, trettiotio, trettioelva .. eh .. hundra. NU KOMMER JAG!!!!

Igår var jag på middag hos min mormor med familjen. Där var även min moster och mina kusiner. Efter maten bestämde vi 6 barn (6, 7, 8, 13, 15 och 17 år gamla) oss för att leka kurragömma. Väldigt underskattad lek som jag inte tror att man kan bli för gammal för. 
Reglerna var enkla:
- Den som hittades först skulle räkna.
- Den som räknade skulle räkna till 40.
- Man fick bara gömma sig i ett speciellt rum (utökades sedan till hela undervåningen).
- Garaget (som för visso sitter ihop med det utvalda rummet) var förbjuden mark.
- De hittade fick inte avslöja vart någon annan var gömd.

Trots de enkla reglerna tror jag tyvärr att jag har överskattat mina kurragömma-skills för jag var fruktansvärt dålig både på att hitta de andra och på att gömma mig själv.
Ställen som jag testade att gömma mig på:
- Under sängen
- Bakom paraplystället
- Ställa mig framför en staty i samma pose som den
- Under massa kuddar
- Under ett skrivbord
- Tog på mig stövlar, kappa och hatt och ställde mig bland de andra kapporna vid klädhängaren
- Bakom en växt

Inget utav dessa var särskilt bra och jag blev nästan alltid hittad först. Jag försökte skylla på att mina kusiner har det mycket lättare eftersom de är så korta och därför får plats över allt, men det gick inte hem.

De två sista gångerna någon räknar fick jag panik när personen i fråga var på 17, 18, 19 och jag fortfarande stod och irrade runt som ett borttappat barn på IKEA och försökte hitta ett gömställe. Nödlösningen blev därför på sämsta ställena ever - bakom dörren och i en garderob.
Ironiskt nog var det de två gångerna som jag fick gå fram själv för att de inte hittade mig.

ni kan sången, stäm in - fredagsmyyyyyys!


Ikväll ska jag på bio med Klara. Trevlig fredag! 


jag kanske uppskattar det när jag är 42

Idag kom mitt skolfoto och trots att jag blev rätt nöjd så måste jag ställa mig frågan; är det inte meningen att man ska förändras lite på tio år?


fredrika 7 år och fredrika 17 år
till och med toffsen/hårspännet är lika!

jag är så bra på att always looka on the bright side

Jag fick en fin kommentar från min pappa som gjorde mig riktigt glad. Gladast blev jag dock inte av den uppenbara andledningen att han ville få mig att känna mig nöjd med min insats. Nej, det som räddade dagen var "det går bättre nästa gång"-delen. Jag kan nämligen meddela er alla att detta var sista gången nååågonsin som jag orienterar frivilligt med karta och stämpelkort. That's right. Hädanefter sker skogsturer endast under pistolhot.


fredrika skriver till Gud

Kära Gud,

jag skulle vilja börja med att be om förlåtelse. Förlåt för att jag inte tog mig runt orienteringsbanan på en tid som var under en och en halv timma. Förlåt så mycket för att jag inte kunde hitta den utvalda stenen av de 302348 stenarna som fanns i skogen. Och förlåt så skitmycket för att jag sa alla fula ord jag kan när jag åkte hem. Jag ber om ursäkt för att jag inte lever upp till dina förväntningar när det gäller mitt idrottsbetyg.

Ja, jag är ledsen för allt ovanstående.

Nu förväntar jag mig dock en ursäkt tillbaka från dig, Gud. För det är faktiskt inte mitt fel att du gjorde mig så sjuhelsikes kass på orientering.

Amen.

orientering

Idag är det orienteringsdag. Jag har såklart valt den svåra banan fastän jag inte är särskilt bra på orientering. Man kan fråga sig varför, men det är ganska lönlöst att sitta och klura på det för det finns inget bra svar. Jag ska springa runt helt själv i en skog där jag aldrig har varit förut och hitta cirka 16 kontroller under en timma och tjugofem minuter. Har jag inte kommit tillbaka och uppdaterat innan klockan 18:00 ikväll så kan väl någon dra ihop en sökpatrull? Hyggligt.


jag har alltid varit så proportionerlig

ekonomifest

Många utomstående (alltså de som inte går ekonomi) har fått för sig att detta är ett tillfälle då vi ekonomer ska träffas, mingla runt till lite trevlig jazzmusik på lagom volym och diskutera räntor och hur det egentligen står till med finanskrisen och den globala ekonomin.

Jag varken tror eller hoppas på att det är så det kommer att gå till, men det är dit jag ska åka nu denna lördag iallafall. Jag hoppas på att det blir roligt!


det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyys


om tre veckor åker vija, jag längtar. det finns lite att välja på

lyckan är total

För ett tag sedan märkte jag att det var tomt här på sidan av bloggen där alla gamla inlägg och arkivet vanligtvis finns.Om det var någon som undrade så kan jag med glädje meddela att jag har återfunnit dessa ...... längst ner under det sista inlägget. Fråga mig gärna hur de hamnade där, men räkna inte med något bra svar.


klara


jag saknar dig jättemycket,


RSS 2.0