hejdå tonårsfredrika

Hej kompisar. Igår på valborgsmässoafton fick vi äntligen sol efter en vecka med konstant regn (skönt att det regnade i söndags dock när jag hade barnen från 8 till 19:30. FILMTAJM!), det var jättevarmt och härligt. Då städade jag huset som jag alltid gör på måndagar. Idag när jag vaknade och hade hela dagen framför mig drog jag upp rullgardinen och möttes av pissregn. Kan ändå se ironin i det.

Eftersom jag inte kunde carpa så jättemycket diem idag när vädret svek så har jag ägnat flera timmar åt att, ja jag kan faktiskt inte komma på något bättre ord än sanera mitt rum. Jag slutar aldrig att förvåna mig själv när jag inleder sådana projekt. Har bott här i snart 11 månader, på en yta som (med mitt kanske inte jättepålitliga ögonmått mätt) är max 8 kvadratmeter, och det känns som att jag hade varit en högaktuell kandidat för tv-programmet "Hjälp jag samlar!". Det jag främst samlar på är kvitton och plastpåsar. Och inte på det sättet att kvittona ligger kvar i plastpåsarna från saker jag har köpt utan jag hittade båda delarna på de mest oväntade ställen i mitt rum. Jag vet inte varför jag har ett så starkt behov av att spara på just de två sakerna, måste ha haft brist på plastpåsar i mitt tidigare liv. Kvitton kan ju förvisso vara klokt att spara om det är någonting väldigt dyrt man har köpt och kan komma att behöva reklamera, men risken att jag vill lämna tillbaka en ask med vindruvor som jag köpte i oktober är ju inte jättestor. Nu är det i alla fall rensat, plockat och rengjort här inne. Hemskt skönt!

En annan anledning till att jag ville ha mitt rum rent och städat tills imorgon är för att det vore väldigt härligt att vakna upp på sin 20-årsdag och känna doften av lavendel (min värdmamma köper alltid furniture polish med lavendel-doft. Den luktar faktiskt inte jättegott när jag tänker efter, men godare än damm.) och ha det iordningplockat. Det blir ett bra sätt att börja mitt "vuxenliv" på!

Så nu säger vi HEJDÅ till plastpåse-mani och en härlig tonårstid och säger istället HEJ till mitt år som 20-åring!


Kommentarer
Postat av: Pappa

Grattis grattis. Hoppas du får en bra födelsedag så firar vi dig riktigt bra när du kommer hem. Puss!

2012-05-02 @ 08:21:57
Postat av: Mamma

Innebär det att vi kan slänga alla plastpåsar som du har samlat på hemma då? För jag tror att jag har åtmistone två stora fyllda påsar, en i din garderob och en i en annan garderob som är fyllda med andra påsar... :-)

2012-05-02 @ 11:39:05
Postat av: mamma igen

Glömde ju givetvis : Grattis på födelsedagen igen gumman!

2012-05-02 @ 11:39:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0