nottingham

God kväll mina kära vänner. Jag är svintrött, men det är det fan värt. Idag har jag, Amanda, Hayley, Cecilia och Lena varit i Nottingham. Vi tog tåget 8:54 imorse och efter cirka en och en halv timma var vi framme.
Vi började med att gå igenom själva stan för att hitta till turistinformationen och efter att vi hade köpt lite vykort och tagit några broschyrer så gick vi vidare.

Alla dessa tre ville vi till och efter en kort promenad var vi framme vid Nottingham Castle.

Innan vi gick in hittade vi statyn av Robin Hood och var såklart tvungna att säga hej.Någon staty av Marion syntes inte till så vi tog oss friheten att stanna en stund.

Nottingham Castle.

Väldigt vackert!Utsikt när vi stod utanför slottet.

Efter att vi varit på slottet så var det dags för lunch och den åt vi på "Ye Olde Trip to Jerusalem", Englands äldsta pub som har funnits sedan 1189!Det var hur trångt som helst men kul att ha varit där!

Jag åt "Pan fried salmon fillet with West Country Cheddar mash and green beans tossed in a tomato and herb dressing". Gott vare!

Efter maten gick vi till ett museum/utställning som vår inträdesbiljett till slottet också gällde för. Vi hade velat åka till Sherwoodskogen också men den låg en timmas bussresa bort så vi bestämde oss för att det inte riktigt var värt det. Det hade nästan varit mörkt när vi väl hade kommit fram ändå så det hade inte blivit några fina bilder. I och för sig, hade det varit ljust när vi åkte dit så skulle det ändå bara blivit bilder på träd och det kanske inte känns jättespännande.

Den här eken är ju dock ganska känd. Ni får en bild från google, almost as good as being there.


15:34 satt vi på tåget tillbaka igen, nöjda över att ha sett ännu lite mer av England. Nu ska jag sova ikapp lite sena nätter och tidiga morgnar. Hoppas att jag inte vaknar imorgon igen 7:15 av att Ben övar på sin fiol. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Fredrika

TEST

2012-01-28 @ 23:17:35
Postat av: Anonym

Trevligt att Ni ser Er omkring. Jag var tillsammans med Martin och barnen hos Marion i Vittsjö/Skåne. Vi var bjudna på en otroligt fin show som heter Cirque du Soleil med Saltimbanco. Massor med skickliga trapetskonstnärer, mimare, bollkonstnär m.m.En riktigt trevlig helg. MM

2012-01-31 @ 19:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0