freeeeed, please may you empty my wellies?

De är roliga, engelsmännen. Eftersom de har så få snödagar om året så tycker de inte att det är värt att ha någon som helst beredskap för när den väl kommer. Inga vinterdäck, ingen isolering i husen och ingen som sandar på gatorna. Många skolor och arbetsplatser stänger ner för att folk inte kan ta sig dit. Och det är okej för alla. Skönt med lite extra semesterdagar typ.

Det allra roligaste är att i stort sett alla går runt i gummistövlar för att skydda sina fötter mot snön. Barn som vuxna har rotat fram sina "wellies". Jag har inte sett så här många med gummistövlar ens när det har spöregnat (flipflops däremot...)!


Parkeringen utanför skolan

Ben i sina nya gummistövlar (som, vill jag passa på att påpeka, INTE ingår i hans skoluniform). Från Georges skola till Bens skola tar det ungefär tjugo minuter att gå och under de tjugo minutrarna fick vi stanna tre gånger för att tömma hans stövlar på snö. "Freeeeed, please may you empty my wellies? They're FILLED with snow!".

Med en hund (som för övrigt älskade snön igår när han förstörde min snölykta men helt hade ångrat sig imorse och var ytterst tveksam till att gå ut) i ena handen och Bens gymnastikpåse i den andra så tänkte jag "Självklart, kära barn, det ska bli mig ett nöje att tömma dina gummistövlar (men det kostar £30...hehe)". Att de var fyllda med snö var ju helt klart en överdrift men som den snälla au pair jag är så skrapade jag med ett leende bort de två små snöflingorna som hade hamnat i stöveln och sedan gick vi vidare.

Det är väldigt lätt att ha överseende med Ben för han säger alltid så roliga saker när vi är på väg till skolan. Förra veckan hade vi följande konversation:

Ben: Fred, did you know that there are seven dog years in one human year?
Jag: Yes, I know.
Ben: And did you also know that ten human seconds equals one dog day?
Jag (inte lika övertygad): Uhm ... really?
Ben (stensäker): Yep, because otherwise the dogs don't have time to have so many years in one human year.
Jag (vill se vart han är på väg med det här): Is that so?
Ben: One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten. Now it's Thursday for Tommy.

Söt han är. Jag önskar att det vore torsdag för mig också men tyvärr så är det bara måndag, så nu ska jag städa!

Kommentarer
Postat av: Pap

Vad gullig han verkar vara. Går George själv till skolan nu?

2012-02-07 @ 06:27:19
Postat av: Anonym

Använder de det som skulle göra att de inte fryser om sina händer, presenten från Dig? MM

2012-02-07 @ 17:23:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0