fredrika och nässprayen

Ni vet när man är förkyld och:
- är så täppt i näsan att måste välja när man borstar tänderna om man vill försöka hinna med alla tänderna på ett andetag, eller borsta med öppen mun och få tandkräm över hela sig.
- funderar på om man borde betala tillbaka lite för allt papper man har använt för att snyta sig med.
- undviker att skratta för att varje skratt alltid leder till en hostattack.
- inte har någon som helst aning om middagen man har lagat smakar bra eller dåligt utan helt enkelt hoppas på att om man tuggar och ler lite så kommer det verka övertygande.
- vaknar 5 på morgonen ett par dagar i rad av att man har varit tvungen att sova med öppen mun för att inte kvävas i sömnen och nu är helt torr i halsen.
- vaknar klockan 5 på morgonen och svär högt för sig själv när man inser att NÄSSPRAYEN ÄR SLUT!

Det sista på listan hände mig igår.

Jag vaknar klockan 5 (FEM!!!!) på morgonen och min hals är lika torr som jag inbillar mig att halsar blir efter att man har rökt i omkring 50 år. Eftersom min förkylning började redan i fredags så hade jag bunkrat upp mitt nattduksbord med en vattenflaska, snytpapper, halstabletter, huvudvärkstabletter, lypsyl och nässpray. När jag då vaknar så sträcker jag mig i blindo efter min vattenflaska och dricker några klunkar för att ens kunna stänga munnen typ. Anledningen till att min hals var så här torr var ju att min näsa hade blivit så täppt under natten att jag hade varit tvungen att andas med munnen. Nästa steg i min överlevnadsplan blev därför såklart: nässpray. Det ska tilläggas till den här historien att jag ogärna åker några längre sträckor utan att ha med mig nässpray, om jag mot förmodan skulle bli förkyld. Det är liksom viktigt för mig att kunna andas genom näsan at all times. Därför kan ni ju föreställa er paniken som kommer krypande när jag inser att den lilla slangen i nässpraysflaskan som ska suga upp själva vätskan och sedan spraya in den i min näsa inte får upp de sista dropparna som jag är i så desperat behov av klockan jävla fem denna tisdagsmorgon. (Ni kan säkert också föreställa er de fula orden som kom ur min mun, delvis riktade till mig själv och delvis till nässprayen, men jag känner faktiskt att de var helt befogade i den här situationen.) Likt en narkoman försöker jag desperat få ut de sista dropparna och i ett väldigt svagt ögonblick överväger jag till och med att slå sönder den lilla glasflaskan och, I don't know, snorta upp de få dropparna som fanns kvar.

Eftersom jag inte är någon narkoman och inte heller är en särskilt våldsam person så slog jag aldrig sönder den utan fick snällt vänta tills jag hade lämnat Ben på skolan och kunde gå till affären. Inne på Waitrose hade de ett ganska brett utbud av nässprayer faktiskt. Ett riktigt himmelrike för en sån som mig. Först blev jag lite lockad av att köpa en från varumärket Vicks. Jag och pappa köpte en liknande sån när vi var i Österrike en gång och den var hur bra som helst. Det kändes som att man hade stoppat upp ett par Vicks halstabletter i vardera näsborre och det sved som tusan. När vi kom hem insåg vi att den innehöll saker som inte är tillåtna i svenska läkemedel (antagligen därför den var så bra, hehe). Inne på Waitrose så kostade den iallafall cirka £8 och när jag hittade en Otrivin för £2.50 som utlovade effekt i upp till 10 timmar så kände jag att den var bättre för min au pair-plånbok. Jag väntade in i det sista igår kväll med att ta den så att den skulle hålla så länge som möjligt in på morgonen och jag vaknade precis när min klockan skulle ringa 6.30. Perfekt.

Så vad lär vi oss av det här? Ha alltid koll på nässprayslagret så att sådana här hemskheter inte behöver ske i framtiden.

Nu har jag bara ett problem kvar. Imorgon är sista dagen jag får använda nässpray innan det finns risk att det övergår i ett beroende (efter 7 dagar). Det vill jag ju såklart inte, men jag tänker lite att man kanske kan lura beroendet om man byter märke på nässprayen. Så har det inte gått över tills på tisdag så är det jag som går till affären och köper Vicks.(ps. orkar inte tänka på hur många gånger jag har skrivit ordet "nässpray".)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Krya på dig gumman /Pappen

2012-03-01 @ 06:11:22
Postat av: Anonym

Huva, inte kul någonstans. Vet precis hur det är när man vaknar på morgonon och det känns som om man har sovit i öknen hela natten med munnen vidöppen! M

2012-03-01 @ 14:38:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0