yes, nu är jag typ 70% engelsman

Idag mina vänner, är en stor dag. Idag kan man säga att jag tog ett stort steg framåt i strävan mot att bli en riktig engelsman (kan egentligen inte säga att det är något jag vill bli direkt, de har mycket konstigt för sig, men ändå.). Maten har på flera sätt varit en jobbig del av min tid som au pair och utan att gå närmare in på det så tror jag att många är benägna att hålla med om att Englands matkultur är väldigt speciell. Jag säger bara "toad in the hole". Egentligen är det enough said, men jag tänkte fortsätta lite ändå. Iallafall, idag fick jag den stora äran (eller ja, de hann inte laga det igår) att laga Roast Dinner till middag. Egentligen är det någonting vi äter varje söndag men idag blev det Fredrika's Monday Roast Dinner.

Öppnar kylen och hittar den här


1,6 kilo kyckling.

Jag vet inte hur ni skulle reagera om ni stod öga mot öga med en hel jävla kyckling. Personligen kände jag ungefär så här:

Eftersom mamma och mormor och kanske några andra extremt matkunniga människor läser så vill jag påpeka att ni inte behöver börja himla med ögonen ännu. Det som stressade mig i den här situationen var inte att jag skulle behöva ta i rå kyckling, eventuellt ta ut inälvor (ska väl inte ljuga och säga att jag såg fram emot det) eller på något annat sätt vara i kontakt med det här före detta djuret. Stressmomentet låg i att jag skulle tillaga en hel kyckling till en familj som äter det här en gång i veckan, att krydda, marinera, hitta matchande örter... ja gud vet vad, samt att servera den icke rå klockan 17,00! Efter att ha tittat lite noggrannare på den så släppte alla orostankar. Kycklingen var färdigförberedd. Det fanns stuffing i och den var till och med penslad med någonting grönt. Klar att sättas in i mitten av ugnen i 65 minuter gånger antalet kilo, plus 20 till 30 minuter till. Lätt som en plätt.

Efter cirka 2 timmar i ugnen såg den ut så här:

Peeeeerfekt. Under tiden hade jag kokat morötter och broccoli samt gjort hasselbackspotatis (första gången i mitt liv, och det lyckades - yes!), dukat, fixat yorkshire puddings och spelat tennis med Ben ute på gräsmattan.


Tog en bild innan de hällde på sin äckliga pulver-gravy. Hur stolta är ni inte nu? Jag är svinstolt. Ben gillade att potatisarna såg ut som igelkottar och George tyckte att de hade en jättegod smak. Janine var glad och nöjd och Nick sa "Thank you Fredrika, that was very nice. Almost as good as mine.". Ser det som ett fint betyg.

I övrigt så har jag varit vaken sen 5,45 imorse då jag och Emilia sjöng för pappa på hans födelsedag, grattis! Barnen var på fotboll mellan 8-12 så då städade jag huset och sedan var vi och spelade fotboll i parken.

När jag duschade imorse hände för övrigt något väldigt intressant. När jag som bäst står inne i duschen och torkar mitt hår upptäcker jag till min fasa att det står någon utanför fönstret i badrummet (som förvisso är av sådant glas som gör att man inte kan se igeom det, men dessvärre är lite öppet). Fönsterputsarna hade kommit. Välkomna liksom. Först visste jag inte riktigt vad jag skulle göra så jag stod helt förstenad och försökte smälta in i inredningen. Sedan täckte jag över mitt ansikte med mitt hår (vet inte varför, gjorde det inte lättare att se direkt), kastade mig likt en ninja ner på golvet i badrummet, bakom handfatet och slet åt mig min morgonrock. Sedan sprang jag upp till mitt rum. Vad tror ni händer? Då har de jäkla fönsterputsarna hunnit runt huset och ställt stegen mot mitt fönster. Precis innan en av dem hann upp så drog jag ner min rullgardin. Phew.

Ja det ska vara spännande med måndagar ibland.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för att du var med och sjöng för mig på skype imorse, pusssssss. /P46

2012-04-02 @ 22:06:30
Postat av: Anonym

Så bra, då tar du även hand om kycklingtillagningen när du kommer hem. Dock bör jag kanske tillägga att färdigstoppade och penslade pippisar inte kommer att komma innanför mina väggar men det visste du nog redan :-).

Ska bli så bra att få frågan av dig: "Vad vill du ha till middag?" och kunna svara: "Vet inte, nåt gott!" (som ren hämnd alltså för alla gånger jag har fått det till svar...)

2012-04-03 @ 09:54:36
Postat av: Kajsa ♡

HAHA!

2013-05-07 @ 18:09:56
URL: http://doucare.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0