lördag

Gick upp tidigt och åkte hemifrån vid 8 för att min värdmamma Janine skulle ro från Cambridge till Ely (cirka 18 miles) i ett sponsrat välgörenhetsrace och jag skulle cykla brevid ån för att heja på. Det var väldigt fint väder så det var härligt att vara ute och cykla, men jag ska inte direkt ljuga och säga att det var skönt för rumpan.

Under loppets gång så var det tvungna att stanna ett par gånger för att det var slussar i ån. Mellan två slussar (cirka 4 miles) så bestämde vi att Ben och George skulle cykla med mig och heja på. Det började bra, de skötte sig fint och det var väldigt få klagomål. Mot slutet började de såklart bli trötta, hungriga och törstiga och därför också lite gnälliga vilket var förståeligt så jag sa inte så mycket när de började tjata på varandra. Efter ett tag så tröttnade jag dock på att George hela tiden sa till Ben att han cyklade för långsamt så jag sa till George att han skulle lägga av för att det inte är så lätt att cykla på gräs. Då sa han först "shut up" och sedan "I want to push you into the river so that you will die". Man måste älska au pair-livet, right? Jag blev såklart skitarg, för sådär får han verkligen inte hålla på. Som tur var så var vi ganska nära lunch-stoppet och efter att vi hade ätit upp så tog vi bilen hem för jag tänkte inte cykla en meter till med de två.

Efter att jag hade cyklat ungefär 11 miles (ungefär 17,7 kilometer) så var det skönt med en dusch och på kvällen skulle jag och Amanda träffas en stund hemma hos Hayley. Hon bor en bit bort så jag bestämde mig för att trotsa mitt rumpont och tog cykeln dit. På vägen passerade jag en bil som stod parkerad vid trottoaren och precis när jag ska cykla förbi den så börjar det blinka blått från taket på den. Jippie, en polisbil! Det var bara till att bromsa och le fint.

- Good evening miss. Do you know the reason to why we have stopped you?
- Ehhh, no.
- You are riding your bike without a light which is against the law.
- Oh, really? I'm sorry, I didn't know! (Egentligen var det en liten lögn men man får ju play the swedish card liksom.)
- Do you have a long way to go?
- No, just around the corner and then I'm going to turn left. (Också en liten lögn, skulle svänga vänster några fler gånger).
- Are you a student here? (Yes, verkar som att de har uppfattat min svengelska brytning)
- No, I work as an Au Pair (Äntligen, total sanning!)
- Alrighty, well, you need to tell your family to buy a light for your bike and from now on you need to walk it around the corners because otherwise you'll hit someone.
- Alright, I'm terribly sorry, I sure will.
- Have a good night miss.
- Thank you, you too!

Sedan cyklade jag vidare fast jag gick runt några hörn. Kändes liksom som att polisen var hack i häl. Jobbigt att kombinera min badass- och angel image. 

På vägen hem cyklade jag också i början men när jag närmade mig stan så tänkte jag att jag nog skulle gå av eftersom det var lördag kväll och antagligen skulle vara ganska många poliser ute. Good call, kan jag säga för på de 500 metrarna som var kvar körde det förbi tre polisbilar (igår insåg jag att jag hoppade av cykeln ungefär 10 meter innan stadens polishus också) men nu var jag ju laglig så då struntade de i mig.

Mamma och pappa måste vara så stolta.


uh-oh

Kommentarer
Postat av: Veronica

HAHA! underbart juh!

2011-09-08 @ 08:17:21
URL: http://veronicalilja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0