planet zoom

Denna och nästa vecka har mina barn (haha jaja, ni fattar) höstlov. Med sommarlovet i färskt minne såg jag inte jättemycket fram emot att behöva se efter dem 10 timmar om dagen, 5 dagar i veckan men eftersom omständigheterna har ändrats lite (min värdmamma är ju sjukskriven till exempel) och att de åker till Disneyland nästa vecka så kände jag att det kanske inte skulle bli så farligt. I helgen fick jag till min förvåning veta att jag inte skulle behöva göra mycket alls den här veckan då barnen skulle iväg och spela fotboll alla dagar, utom idag som då skulle vara enda dagen jag behövde jobba.

I morse gick jag ner för att fixa frukost och möttes av två överlyckliga killar som i stort sett studsade automatiskt och berättade att de skulle få hit varsin kompis för att leka mellan 10 och 16. Det låter kanske som att det skulle bli jobbigare för mig, men det brukar faktiskt vara lättare då de både är sysselsatta och inte bråkar med varandra var tredje minut. Såg därför fram emot en ganska enkel dag. Meeeen, vad vore livet utan sina överraskningar? Idag blev INTE en lugn dag.

Bens kompis Elliot och Georges kompis Ken kom båda hit vid 10-tiden och allt verkade frid och fröjd. Efter en stund bestämde vi oss för att gå till Cherry Hill, en jättestor gräskulle med ett inhägnat skogsparti så att de kunde springa av sig och Tommy (hunden). Innan vi gick så gav min värdmamma barnen 50 pence (cirka 5 kronor) var att spendera på vad de ville i den lilla livs-butiken som ligger precis vid vårt hus. Allihop tänkte köpa fotbollskort, men de var tyvärr slut så de köpte 4 stycken MAOAM (fruktkola) var i stället. Näe, promenad med barn med sockerkick klockan 11 på en tisdag ÄR inte en av livets bästa stunder. Tur att man har löptränat lite, liksom.

Halvvägs till Cherry Hill tycker jag ändå att det har gått rätt bra. Inget barn är överkört, hunden är fortfarande vid liv, ingen gråter, typ så. Då yttrar Ben orden som man helst inte vill höra på en promenad på väg till en park.

Ben: I need to go to the loo.
Jag (vill inte att det ska vara sant): What, Ben?
Ben: I need the loo.
Jag (skämtsam/ifrågasättande/hoppfull ton): Really, are you su...
Ben (avbryter och ger mig en dödsallvarlig blick): It's urgent.
Jag (inser faktum och ger upp det lilla hoppet jag hade): Alrighty, is there a toilet around or do you need to go behind the trees?
Ben: There's a toilet just here!

Och tror ni inte att det på allvar finns en toalett helt randomly precis där vi går!? JO! Inte bara en liten minitoalett heller utan ett helt hus med kakel och allt och ett diplom, "Loo of the year" (hahaha). Där tvingar jag in alla barnen medan jag står utanför med Tommy och väntar. När jag står där och är som lyckligast över vilken sjukt bra tajming Ben hade så uppstår nästa problem.

Elliot: Fredrika ...
Jag: Yes, Elliot.
Elliot: Uhm, I dropped one of my MAOAMs in the toilet.
Jag (tar ett väldigt djupt andetag): In ... the toilet? Well, that's too bad Elliot but ...
Elliot: ... but I fished it out of there.
Jag: You what?!
Elliot: I took it back!
Jag: You took it back. 
Elliot nickar och håller fram tre kolor i händerna (som alla förvörigt var inslagna i kolapapper).
Jag: Okeeeey. But Elliot, I don't think it's very good for you to eat that now. Why don't you throw that one away and eat the other ones?
Elliot: Okey ...
Jag: Okey! Now let's go to Cherry Hill!
Elliot: But Fredrika?
Jag: Yesssss Elliot?
Elliot: I can't remember which of them I dropped.
Jag: ...
Elliot: So I'll just eat them all.
Jag: ...

Efter att vi hade varit i parken gick vi hem och åt lunch och efter det kom min värdmamma på att hon ju hade några värdekuponger till Planet Zoom (ungefär som en mindre variant av Lek&Buslandet) som vi kunde utnyttja. Ja men vad roligt! 25 minuters promenad och ett antal halv-hjärtattacker i samband med att gå över gatan ("Alright you may all cross now. Come on, cross the street, please. No, don't touch the dead rat CROSS THE STREEEEEET!!!") senare så var vi framme vid Planet Zoom. Barnen lekte i 2 timmar non stop och trots att det var en ljudnivå som till och med döva hade tyckt var jobbig så satt jag och läste och hade det rätt bra.

Imorgon ska de spela fotboll hela dagen igen. Skönt. Jag behöver semester.

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Duktig tös, allt under kontroll!!!MM

2011-10-26 @ 09:12:20
Postat av: Anonym

Hoppas du inte sa nåt till Elliots mamma om kola/toa incidenten... Ungar är söta nästan jämt eller hur?!?!

2011-10-26 @ 10:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0