synd att man är så smart

Den som tar jobbet som Au Pair för att bli rik på pengar kommer att bli besviken. Sett till vad man tjänar per timma så är det väldigt dåligt betalt. Å andra sidan har man inga utgifter eftersom man bor, duschar och äter gratis hos familjen som man bor och jobbar i. Dessutom är det ju svårt att sätta ett pris på den upplevelsen och erfarenheten man får av att vara här! Men nog med miss-world-tal, här kommer poängen. Eftersom jag hade ett jobb under gymnasiet och var ganska duktig på att spara mina pengar så har jag valt att inte tänka så mycket på det här borta utan köper det jag vill ha när jag vill ha det och sen kan det få vara ett plus om jag skulle ha pengar över när jag kommer hem. Ekonomiska bekymmer lär jag ju ha resten av livet ändå så det kan ju vara skönt med ett år utan liksom.

Under mina dryga 4 månader här i England så har jag hittat några roliga affärer som inte finns hemma i Sverige. En av dem heter River Island. Hittills har jag bara köpt en väska därifrån när vi var i Oxford och eftersom jag tycker så mycket om den och använder den flitigt så var jag inne på deras hemsida idag för att se vart närmsta butik ligger. Såg till min stora glädje att det finns en i Cambridge dit jag ändå hade planerat att åka på tisdag. Efter att ha tittat igenom allt de hade på hemsidan har jag konstaterat att jag gärna hade gjort plats i min garderob åt dettaBara 376 pund. Även om jag skulle ha råd med allt så är min vanliga hjärna tyvärr smartare än min shopping-hjärna (såklart man har två, precis som man har en mat-mage och en efterätts-mage!) så när jag tänker efter så skulle jag inte bli särskilt mycket lyckligare om jag ägde allt det här. Dessutom så behöver jag verkligen inte allt detta, förutom ett par svarta höstskor som jag ska prova när jag kommer dit. Gud vad billiga de verkar i jämförelse nu. Värsta kapet! Märks det att jag har läst ekonomi eller? Huh?
(Och psykologi, hehe.)


fredag och lördag swedish style

Det blev en riktig danskväll igår, tack och lov! Jag och Amanda vet sannerligen hur det ska gå till. Vi saknar ju tyvärr våra kompanjoner Hayley och Cecilia som för tillfället är i Kanada respektive Egypten, men vi klarade oss ändå. Jag var inte så jätteduktig på att ta kort igår, tyvärr. Från och med nu ska jag ta mer bilder när vi går ut! Har för övrigt uppdaterat mitt England-album på facebook med lite bilder idag så ni som är vän med mig där har fått lite mer att titta på.


Eftersom det är Halloween-helg så hade de pyntat extra fint på The Minster. Heh. Personalen var utklädda och ovanför bardisken hade de skrivit "BOO". Hjälp liksom.

I morse vaknade jag upp och insåg till min stora sorg att min förkylning tyvärr halvt har brutit ut, och att resten antagligen kommer imorgon. Det kändes dock för segt att ligga inne i sängen hela dagen så jag och Amanda bestämde träff i stan och gick runt och tittade lite i affärer och på marknaden och sedan åt vi lunch på Tea for Two.
Tomatsoppa, vatten och varm choklad satt fint. Till soppan fick man välja "roll, baguette or bread" (vilket för mig är i stort sett samma sak?) och vi tog baguette. Räknade kanske inte med att få baguetter så att det räckte för resten av året, men man får ju så att säga ta seden dit man kommer, right?

Vid middagen idag frågade min värdfamilj om jag skulle gå ut ikväll igen och jag svarade nej, idag ska jag bara vara hemma. Då sa George "Oh, not going out to get drunk, are yah?". Haha, stackars barn. Att ha haft 5 au pairer vid 8 års ålder verkar ha satt sina spår. Nu ska jag fortsätta att titta på X-factor (som en blandning av Idol och Talang fast det är bara folk som sjunger med) med min värdfamilj och deras kompis som är på besök och sedan gå och lägga mig. Hoppas att min förkylning bryter ut järnet imorgon så att den kan försvinna snabbt! Trevlig kväll!

äntligen fredag

Den här veckan har ju inte direkt varit jobbig för mig, men fredagar är ju ändå alltid roliga. Speciellt när man har trevliga vänner att spendera dem med! Snart ska jag träffa Amanda på The Minster och sedan hoppas vi på dans på Town House.Det är dags för fredagsmyyyyyyyyysdaaaans!

pumpadax

Idag när barnen kom hem från sin fotboll hade de varsin pumpa med sig, så eftermiddagen har spenderats vid köksbordet för att avgöra vem som kunde fixa läskigast pumpa.


Georges till vänster och Bens till höger. Båda med varsin häxhatt.


Fina va?


Sen rostade jag pumpafröna, mums!

Nu är jag barnvakt och eftersom barnen sover så tänkte jag äta fruktsallad och se på Solsidan. Sämre kan man ha det. Hejhej!planet zoom

Denna och nästa vecka har mina barn (haha jaja, ni fattar) höstlov. Med sommarlovet i färskt minne såg jag inte jättemycket fram emot att behöva se efter dem 10 timmar om dagen, 5 dagar i veckan men eftersom omständigheterna har ändrats lite (min värdmamma är ju sjukskriven till exempel) och att de åker till Disneyland nästa vecka så kände jag att det kanske inte skulle bli så farligt. I helgen fick jag till min förvåning veta att jag inte skulle behöva göra mycket alls den här veckan då barnen skulle iväg och spela fotboll alla dagar, utom idag som då skulle vara enda dagen jag behövde jobba.

I morse gick jag ner för att fixa frukost och möttes av två överlyckliga killar som i stort sett studsade automatiskt och berättade att de skulle få hit varsin kompis för att leka mellan 10 och 16. Det låter kanske som att det skulle bli jobbigare för mig, men det brukar faktiskt vara lättare då de både är sysselsatta och inte bråkar med varandra var tredje minut. Såg därför fram emot en ganska enkel dag. Meeeen, vad vore livet utan sina överraskningar? Idag blev INTE en lugn dag.

Bens kompis Elliot och Georges kompis Ken kom båda hit vid 10-tiden och allt verkade frid och fröjd. Efter en stund bestämde vi oss för att gå till Cherry Hill, en jättestor gräskulle med ett inhägnat skogsparti så att de kunde springa av sig och Tommy (hunden). Innan vi gick så gav min värdmamma barnen 50 pence (cirka 5 kronor) var att spendera på vad de ville i den lilla livs-butiken som ligger precis vid vårt hus. Allihop tänkte köpa fotbollskort, men de var tyvärr slut så de köpte 4 stycken MAOAM (fruktkola) var i stället. Näe, promenad med barn med sockerkick klockan 11 på en tisdag ÄR inte en av livets bästa stunder. Tur att man har löptränat lite, liksom.

Halvvägs till Cherry Hill tycker jag ändå att det har gått rätt bra. Inget barn är överkört, hunden är fortfarande vid liv, ingen gråter, typ så. Då yttrar Ben orden som man helst inte vill höra på en promenad på väg till en park.

Ben: I need to go to the loo.
Jag (vill inte att det ska vara sant): What, Ben?
Ben: I need the loo.
Jag (skämtsam/ifrågasättande/hoppfull ton): Really, are you su...
Ben (avbryter och ger mig en dödsallvarlig blick): It's urgent.
Jag (inser faktum och ger upp det lilla hoppet jag hade): Alrighty, is there a toilet around or do you need to go behind the trees?
Ben: There's a toilet just here!

Och tror ni inte att det på allvar finns en toalett helt randomly precis där vi går!? JO! Inte bara en liten minitoalett heller utan ett helt hus med kakel och allt och ett diplom, "Loo of the year" (hahaha). Där tvingar jag in alla barnen medan jag står utanför med Tommy och väntar. När jag står där och är som lyckligast över vilken sjukt bra tajming Ben hade så uppstår nästa problem.

Elliot: Fredrika ...
Jag: Yes, Elliot.
Elliot: Uhm, I dropped one of my MAOAMs in the toilet.
Jag (tar ett väldigt djupt andetag): In ... the toilet? Well, that's too bad Elliot but ...
Elliot: ... but I fished it out of there.
Jag: You what?!
Elliot: I took it back!
Jag: You took it back. 
Elliot nickar och håller fram tre kolor i händerna (som alla förvörigt var inslagna i kolapapper).
Jag: Okeeeey. But Elliot, I don't think it's very good for you to eat that now. Why don't you throw that one away and eat the other ones?
Elliot: Okey ...
Jag: Okey! Now let's go to Cherry Hill!
Elliot: But Fredrika?
Jag: Yesssss Elliot?
Elliot: I can't remember which of them I dropped.
Jag: ...
Elliot: So I'll just eat them all.
Jag: ...

Efter att vi hade varit i parken gick vi hem och åt lunch och efter det kom min värdmamma på att hon ju hade några värdekuponger till Planet Zoom (ungefär som en mindre variant av Lek&Buslandet) som vi kunde utnyttja. Ja men vad roligt! 25 minuters promenad och ett antal halv-hjärtattacker i samband med att gå över gatan ("Alright you may all cross now. Come on, cross the street, please. No, don't touch the dead rat CROSS THE STREEEEEET!!!") senare så var vi framme vid Planet Zoom. Barnen lekte i 2 timmar non stop och trots att det var en ljudnivå som till och med döva hade tyckt var jobbig så satt jag och läste och hade det rätt bra.

Imorgon ska de spela fotboll hela dagen igen. Skönt. Jag behöver semester.

 

min träning

Sedan jag flyttade hit så har jag tagit upp min träning igen. Det känns väldigt bra! För det första så får jag ju vardagsmotion jag går 45 minuter varje morgon och eftermiddag med barnen till skolan, men jag har också börjat springa. Några gånger har jag gått upp vid 5 på morgonen för att springa men oftast så gör jag det efter att jag har lämnat barnen. För att inte tappa motivationen och för att ha ett projekt (believe me, man behöver det som au pair!) så använder jag en app som heter Get Running. Den lägger upp ett 9-veckorsprogram där man springer varannan dag och det blir lite mer löpning per gång. Dessutom pratar den med mig medan jag springer och säger till när jag ska börja springa, hur långt jag har kvar etcetera.

Efter att jag har sprungit så får jag alltid världens energikick. Dessutom känner jag mig snyggast i världen även om verkligheten är liiite annorlunda. Då kan det se ut så här:
hoppas verkligen inte att jag ser ut så här när jag springer!

får även känslan av att jag är bäst på benböj ...

har aldrig kunnat hjula i mitt liv. efter att jag har sprungit får jag för mig att jag kan det lika bra som en rysk elitgymnast. ska öva lite mer.

sen tror jag att jag kan flyga också. men sen lugnar jag ner mig efter ett tag.

I onsdags var jag på ett pass på gymmet också. Bums, Tums & Thighs, alltså ett mage-rumpa-lår-pass. På engelska. Själv. Det var roligt och ganska jobbigt. Funderar på att testa aerobic, yoga, bodymax och lite andra klasser de har. Bodymax låter jävligt jobbigt. Undrar vad det blir för bilder efter det.

kreta 2011

Hej hej hej! Är det någon mer än jag som har haft problem att logga in på blogg.se? När jag väl skulle uppdatera förra veckan så funkade det inte att logga in, typiskt! Här kommer i alla fall några bilder från våran semester på Kreta. De första dagarna var det lite molnigt på morgnarna men det blev bättre under veckan. Vi bodde på ett fint hotell som hade god mat och en stor pool. Det var ganska dött i stan eftersom det var slutet på säsongen, men vi hade det bra på hotellet.


nere på stranden första dagen
i mitten av veckan fick jag jätteont i magen och åt nästan inget förutom lite bröd och frukt, men det gick över ganska snabbt.


varje dag åt vi frukost och middag på hotellet.


en dag åkte vi ut med en badbåt. en av de som jobbade ombord hoppade i och fångade en bläckfisk, no biggie liksom.


poolen
jag och min kusin rebecca. hon fyller 11 i år. herre alltså.

Måste erkänna att det inte var superbra jobbat av mig på bildfronten den här resan. Emilia däremot tog typ 1000 bilder (skicka!) så jag kanske kan få några av henne och ladda upp!

Jag ser på statistiken att det fortfarande är många som går in på bloggen så nu hoppas jag att det ska funka i fortsättningen så att ni får mer att läsa om!

RSS 2.0