imorgon imorgon imorgon

SNYT DIG FÖR FAN!

Skrev ett ganska viktigt (vi satt i aulan och blev tilldelade stolsnummer. ehh) matteprov förra veckan som jag i stort sett inte hade pluggat till. Med flit. För jag ville se hur mycket jag kunde av mig själv. Självklart hamnar jag brevid en kille som är skitförkyld och sitter och liksom andas in sådär hårt man gör när man är förkyld för att snoret inte ska rinna ut från näsan. Provet höll på i tre timmar. TRE. Och var sjätte-sjunde sekund sitter snorkillen och testar mitt tålamod. Tillslut var det det enda jag hörde. Ibland kunde inte koncentrera mig på något annat än honom och satt liksom och väntade på att han skulle göra det igen. Panik panik panik.

När jag inte störde mig eller var upptagen med att skriva ner mina genialiska lösningar så blickade jag ut över aulan och tittade på alla koncentrerade elever. Fnissade för mig själv när jag fick syn på en kille som har lagt ifrån sig sin penna, lutat sig tillbaka i stolen och somnat med öppen mun. Skön attityd.

Till slut kände jag mig klar med provet och gick därifrån och när jag kom ut från provet så kom jag på mig själv med att typ sakna snorkillen. Suck.

Förut hade jag som ett oskrivet mål att det hade varit kul att gå ut gymnasiet utan några G. Alltså bara VG:n och MVG:n. Allt har gått enligt planerna ända tills i höstas när jag började läsa den förbannade Matte C-kursen. Så extremt svårt. Inte för att jag direkt alltid har varit ett mattegeni, men sååå svårt har det ju inte varit tidigare. Jag var nära på att hoppa av i början men bestämde mig sen för att fortsätta när vi fick en så himla bra lärare. Hur som helst så har jag ändrat mina mål från "att bara ha VG:n och MVG:n" till "att inte får IG i Matte C".
Det känns sjukt härligt att ha släppt pressen på mig själv lite. För det G:et jag kommer få i Matte C kommer verkligen inte vara ett misslyckande utan precis tvärt om. Antagligen ett av de betygen jag kommer vara mest stolt över.
På provet vi gjorde förra veckan fick jag G, och jag blev asglad! Vecka 9 har jag chans att tenta av kursen om jag får G på nationella provet som är då. Får jag inte G så har jag en ny chans i maj.

Gillar win-win-situationer!


lyssna på mads

Okej. Hej.
Fredrika's back in da house! Iallafall idag.

Mads Mikkelsen säger något väldigt klokt "Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna du minns". Visst låter det bra? Jag tycker alltså att vi alla ska skita i hur många dagar som har passerat sedan mina kära blogg uppdaterades och istället fokusera på dagarna vi ska minnas. Idag tillexempel (för att jag har uppdaterat bloggen alltså, om det inte gick fram).

Usch vad det händer mycket i mitt liv nu känner jag. Det är nästan lite väl.

-På fredag åker jag till New York!!! Så sjukligt roligt. Som jag har längtat! Kommer nog inte vilja åka hem (har ju någonstans i mitt huvud planerat att jag ska bo där så varför inte spara in pengar på flygbiljetter och stanna ett tag?)!

-Om 113 dagar tar vi studenten. Oh my frickin God! Känner mig verkligen inte som en student. Fast jag känner mig väldigt klar med skolan så ingen risk att jag saknar den i första taget.

-Den 26 maj är det bal. Har sett ut en klänning i New York som jag vill prova och köpa om den är fin. Känns skönt att redan ha köpt den om jag gör det. Känns halvpanik om den inte är fin/inte passar.

- Har sedan åttan typ tänkt att jag ska åka som Au Pair till USA efter studenten och längtar hur mycket som helst. Problemet är bara att jag så himla gärna vill till just USA. Varför är det ett problem kanske ni undrar? För att de har så jobbiga regler. För att få åka lagligt så måste man åka via en agentur. Svinjobbigt, för de har så himla mycket krav. Om jag hade velat åka till vilket annat land som helst så hade jag kunnat åka imorgon liksom. Men jag ska vara helt hung up på USA. Hoppas någonstans att jag ska hata det när jag är i New York så att jag ångrar mig och inte alls vill dit bara för att det skulle bli så mycket enklare. Fast, stor chans att det lär hända.

- Har prov i kalkylering i morgon. Känns sådär. Jag kan typ räkna ut om man kommer gå med vinst eller förlust. Men massa täckningsbidrag, nollpunkter, säkerhetsmarginaler och annat skit orkar jag inte bry mig om. Lyxfällan, here I come.

- Ska göra ett asviktigt prov i Cambridge Advanced English. Kostade 1850 kronor och det är vid två tillfällen i mars. Ena gången är speaking och andra gången är listening, writing, use of english och reading. Spännande, men segt om man failar. Som tur är så får man göra om det hur många gånger man vill, och certifikatet gäller hela livet.

Som sagt. Mycket på gång. Och då har jag inte ens berättat om matten ...


RSS 2.0