ni kan kalla mig fredrika van de kamp

Mina kära vänner. Var jag inte en housewife tidigare så är jag det sannerligen nu.
Min värdmamma ger mig varje dag recept på vad jag ska laga till middag. Idag stod det Chicken Pot Pie på menyn. Mm precis, jag var aningen skeptisk måste jag erkänna. Dels var jag skeptisk till att det stod en massa ord i receptet som jag inte förstod, men vad är google translate (min nya bff) till för liksom, det var inga större problem. Sedan var jag också ganska skeptisk till namnet. "Chicken" kändes bra. "Pot", nja inte riktigt lika entusiastisk till att försöka leta rätt på vart vi förvarar Marijuanan här i huset. Att sen göra en paj av det hela kändes ännu lite mindre lockande och när jag slutligen ser "Cooking time, about 1,5 hours (25 minutes in oven)" var jag på väg att ge upp (har ju trots allt två barn och en hund att se efter) men kände sen: okejdå, varför inte? Kan ju bli en rolig anekdot att berätta för barnbarnen hur jag stod i England och avsatte 1,5 timmar av mitt liv för att laga en knark-kyckling-paj.

I pajen skulle det förutom kyckling vara potatis, lök, morötter och en bechamelsåsaktig historia som skulle blandas med lite av vattnet som man hade kokat kycklingen och grönsakerna i. Mums. Allt detta skulle sedan täckas av ett sånt där degtäcke (tänk en amerikansk apple pie) och till sist göra några små snitt i mitten där ångan skulle åka ur.

Lyckades få ihop allting och till och med att kavla ut degtäcket till rätt storlek och stoppade in den i ugnen i 25 minuter. När jag tog ut den gjorde jag typ en segergest. KOLLA VAD FIN!Lägg märke till att denna pajen
1. Inte är bränd.
2. Inte är för blek.
3. Ser ätbar ut.
4. Har en väldigt vacker mitt.

Sedan la jag upp en fin bit på min tallrikOch när jag tog en tugga så blev jag om möjligt ännu lite nöjdare. För den smakade hur gott som helst! Tur att jag gjorde en stor paj så att jag kan äta den till lunch imorgon också.

Det måste ha varit all Marijuana alltså. Känns inte det lite Despterate Housewives? 


Kommentarer
Postat av: Papzy

wow den ser jättegod ut!

2011-08-31 @ 07:29:58
Postat av: Modren

Och du sparar väl de goda recepten så du kan utföra dessa mästerverk hemma sen, eller hur!??!?!?!

2011-08-31 @ 10:46:37
Postat av: Duktigt Fredrika, du kanske skall bli kock istället för uppfinnare!!!

2011-08-31 @ 21:25:30
Postat av: Anonym

Glömde skirva mit namn.MM

2011-08-31 @ 21:26:26
Postat av: Anonym

Glömde skirva mit namn.MM

2011-08-31 @ 21:26:48
Postat av: Anonym

Grattis ser oerhört proffsig ut. MM

2011-08-31 @ 21:29:11
Postat av: Veronica

jag blir lycklig när jag ser att du har uppdaterat.

FREDDIE! i dag är det 19 dagar kvar! :D

2011-09-01 @ 10:11:38
URL: http://veronicalilja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0