sömn med 50% ränta

Hade det inte varit praktiskt om vi kunde lagra sömn? Om någon kunde uppfinna någonting som gjorde så att man kunde sova i förväg typ en vecka så hade jag varit villig att betala MYCKET pengar för den. Ungefär som att spara pengar på banken och ta ut vid behov. Denna veckan hade varit ett utmärkt tillfälle för mig att ha haft lite sparad sömn att ta ut. Det har varit helt sjukt hektiskt, jag har typ inte haft tid att sova.

Det började förra fredagen när vi firade att Johanna äääntligen har fyllt 18 år, vi gick ut på Trädgårn och tog 3.17-tåget hem. Somnade 4.30 och vaknade igen klockan 8. Somnade inte om på hela dagen. What's up med det liksom? Tack Gud, tre och en halv timmas sömn, I'm so lucky. Sedan somnade jag vid 22 och blev väckt vid 10.30. Då hade jag ju verkligen tagit igen den förlorade sömnen, men hela rytmen var liksom rubbad.
Denna veckan har jag varit trött mest hela tiden. Var vaken till 0.30 i onsdags och ändrade halva mitt svenska-tal också. Det var bra att jag ändrade men inte bra att jag var vaken så sent. Måste liksom lägga mig vid 21 eller så för att vara utvilad. Kul.

Imorgon ska jag jobba vid 11 så jag behöver inte gå upp förrän 9. Funderar på att sova för ungefär en timma sedan. Kanske blir svårt. Godnatt!

är det ok om jag står i vapenhuset?

Min syster tipsade mig precis om denna mycket underhållande debattartikel. Författaren ifrågasätter att om präster tror så starkt på att homosexuella inte får gifta sig, tror de då lika starkt på hela bibeln?


tur för aristoteles att han redan är död

Vet att jag inte har skrivit på länge och så men jag har tagit denna nästan två veckor långa paus till att grubbla riktigt ordentligt. Och jag har kommit fram till en huvudsaklig sak.
Jag är ingen filosof.

Filosofi är det absolut tråkigaste ämnet jag någonsin har haft. Säger inte att det beror på läraren, faktahäftet eller ens på mig. Det har bara dåliga förutsättningar för att någonsin bli ett intressant ämne.

Jag skiter fullständigt i vad en gammal grek tyckte om människans själ. Jag skiter i om själen är indelad i en, två, trehundramiljoner delar. Är träden gröna? Föds människan ond eller god? Är människan ett oskrivet blad? Jean-Paul Sartre tyckte att, Sören Kierkegaard tyckte att, Platon ansåg att ..... AAAHHHH!!!! Har jättestor lust att lämna in ett blankt prov förutom en liten rad där det står något i stil med det här:
Jean-Paul Sartre dog 1980. Det är 30 år sedan. Ungefär då det var dags för oss människor att släppa filosofin for ever och gå vidare.

För ett tag sedan hade vi i läxa att analysera en originaltext av Aristoteles. Här är ett utdrag:
- Ögat själv är synens materia, och saknas synen, så är det inte längre fråga om ett öga annat än till namnet, liksom då det gäller ett öga av sten eller på en tavla. Vad som sagts om delen bör man tillämpa på hela den levande kroppen. Ty synen som del förhåller sig till ögat som del på samma sätt som förnimmelseförmågan som helhet till hela den förnimmande kroppen som sådan.

Upp med handen alla som slutade läsa vid "materia", liksom.

Kursen är slut vid jul som tur är. Provet är dock på torsdag. Kanske ska jag äntligen få mitt första IG!Som sagt, tur för aristoteles att han redan är död, för annars hade jag skjutit honom.


jag älskar mitt jobb

Det som förgyller mina dagar på jobbet är alla roliga gäster. Igår stod jag i Dt1:an, alltså där man tar bilarnas beställningar samt tar betalt av dem.

- Hej och välkommen det går bra att beställa.
- Ja hej, jag vill ha en big mac company.
- Vill du ha plusmeny?
- Vasaru?
- Vill du ha plusmeny till den?
- VA? Eh jag tar cola.
- ... var det bra så?
- Vad sa du nu?
- Haha, jag frågade om det var bra så.
- A nä inget mer sen var det bra.
- Okej då blir det 60 kr i nästa lucka, tack.

Jag blir liksom inte irriterad på sådant, kanske hade personen i fråga en hörselskada eller hörde dåligt överlag.
Men nej.
När bilen väl kommer fram till luckan så har killen som jag har pratat med årets fetaste hörlurar i öronen. Oklart om musiken var på eller av.

Jag tar betalt och säger sedan:
- Smaklig måltid!
Han svarar:
- Mm tack detsamma!

Funderar på att säga typ "ha en förjäkla dålig dag" nästa gång och se om de reagerar.
Ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda!

RSS 2.0