min cykel är från helvetet

Imorgon har vi någon slags friluftsdag i skolan då vi ska cykla ett par mil "för skojs skull och för att ha en trevlig dag tillsammans". Av denna anledning rotade jag fram min cykel ur garaget, hittade nyckeln (!!) och tänkte att det nog var bäst att öva lite eftersom jag inte har cyklat på riktigt på cirka två år. Sagt och gjort så knäppte jag på mig hjälmen (övervägde att köra på knä- och armbågsskydd också men tänkte att det nog var lite överdrivet) och cyklade ut på gatan.

Det första jag upptäckte var ett dunkande ljud som jag efter en stunds funderande insåg kommer från mitt bakhjul. Jag hade alltså ingen luft i mitt däck och cyklade på själva stålramen. Därför var jag tvungen att pumpa däcket. När jag stod och pumpade hörde jag ett pysande ljud och fattade att jag snarare pumpade ur luften än in. Efter lite hjälp från min syster så fick jag i luft i däcket och fortsatte cykla på gatan.

Vad händer då? Jo, mina kära vänner - kedjan hoppar av efter cirka sju meter och som ett resultat av det så slutar mina trampor att fungera. De fastnar helt enkelt i ett läge som är omöjligt att trampa ur. Så då fick jag stanna och försöka fixa det. Jag insåg ganska snabbt att jag kort och gott sög på att fixa kedjor och gick näst intill gråtandes tillbaka hem (med jättesvarta händer, bör tilläggas). Som tur var så kunde mamma snabbt haka på kedjan igen och nu vågar jag inte cykla mer idag med risk för att förstöra den ännu mer.

Det svarta från mina händer har fortfarande inte gått bort, och jag funderar jättestarkt på att döpa min cykel till Lucifer. Imorgon ska jag ha dubbla hjälmar och alla skydd jag kan hitta.

Trevlig dag my ass.


denna hade jag velat ha, den ser snäll ut


Kommentarer
Postat av: Hans

Cyklar behöver också lite kärlek. Lite smörjmedel på växeln och kedjan så blir det nog bra.

2009-05-05 @ 06:20:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0