brännboll

Brännboll har aldrig riktigt varit min grej. Under mina dryga sjutton levnadsår har jag fått in ett riktigt bra (allt är relativt) slag med det runda racket, och det var i fyran. Planen vi spelade på då var kanske tjugo meter lång och jag var hur glad som helst för att jag hade klarat att slå längre än de sista konorna, som inte stod så långt bort eftersom alla i alla åldrar skulle kunna vara med.
Inte ens idag, i slutet av ettan på gymnasiet, klarar jag av att slå en fullträff. Jag slår med kärringracket och bollen landar tryggt i brännarens (alltså han som står närmast kön) lyra-händer. Två poäng till dem. Noll poäng till mig.
Några varvningar har jag faktiskt aldrig åstadkommit. En gång lyckades jag springa från första konan till sista på ett enda slag. Grejen var bara att det inte var jag som slog, så det var inte direkt någon bedrift.
Men, ingen större fara på taket där inte! Vi hade en rätt trevlig dag idag alla vi blivande, nuvarande och snart examinerade ekonomer. Min nya klass verkar bra.

Idag har jag haft nationellt prov i spanska och det var jättesvårt! Läsförståelse- och skrivningsdelen var idag och jag tror att jag iallafall får godkänt men, som sagt, det var riktigt svårt och det har jag hört att alla har klagat på idag!
Imorgon väntar lyssningsdelen och jag är riktigt nervös inför den (nästan lika mycket som inför pratdelen). Egentligen fattar jag inte grejen med hörövningar och sånt. Speciellt inte när instruktionen lyder "you will hear this part only once, after you have answered your questions you will not hear it again". Om man kommer till ett annat land och inte råkar höra vad de säger så är det ju för tusan bara att be dem upprepa! "Can you repeat, please?"

REPETERA, POR FAVOR, S'IL VOUS PLAÎT, BITTE, PER FAVORE, TACK, FÖRFAN!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0