if you're going to san fransisco

Hello alla fredrika-lovers.
Ledsen att jag inte uppdaterade igår, men det fanns inte tid till det. Så vad händer med mig? Jag håller på att bli förkyld och det är inte direkt mitt drömmål för tillfället, men jag kommer att överleva.

Jag har inte tid att skriva så mycket nu heller för projektarbetet ska vara klart på torsdag och jag har fullt upp med min del här. Så vi hörs imorgon!

Dagens onödiga vetande:

I USA är det enligt lag förbjudet att sova på ett kylskåp i Pittsburgh.

earth hour

Earth hour skapade seriösa rubbningar i balansen hemma hos mig. Den typen av diskussion som pågick är den jag hatar mest av alla. Jag tycker att det är bättre att alla står och skriker på varandra för att snabbt få det överstökat än att alla går runt och är lite falsk-trevliga mot varandra och kläcker ur sig kommentarer som "ja, jag förstår din synvinkel på det hela *jättefejkat leende* men jag måste säga att jag inte håller med". Det hade varit så mycket bättre om personen i fråga bara skrek det den egentligen ville säga, alltså "men ditt jävla pucko fattar du inte att det du säger nu är heeeelt åt skogen fel? jag har lust att vrida nacken av dig för att din åsikt är så sjukt korkad!!!!!!!".
Jag gillar verkligen inte när alla är lugna och sansade fastän det enda de egentligen vill är att skrika rätt ut att den andre är dum i hela huvudet och kan gå och lägga sig.

Nej, skrik ordentligt och glöm snabbt.
Om "debatt" följde det rådet skulle jag se varenda avsnitt. Gud så roligt!


 
trååååååååk                                     yeah baby!

likt?

 
gwyneth paltrow, och jag när jag gick i femman ;)

jag har en stalker

Det är helt sanslöst.
Carina har smsat mig igen.

buhuuuuu

Vem i helvete har önskat snö tills idag?!
Må lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ibland blir det helt enkelt fel

Igår fick jag ett väldigt mystiskt sms skickat till mig. Det stod såhär:

"Hej igen, Lennart! Och hej, Axel och Lovisa! Javisst, det är väl ännu bättre om Lena tar ut den (=stegen) själv vid tillfälle och att vi fyra delar på kostnaden. Kanske trevligt om vi ger henne 300 kronor vardera, då vi alla ses på söndag. Hälsningar till er alla tre! / Carina."

För att få denna Carina att förstå att hon hade skickat fel, men ändå ha lite kul så svarade jag såhär:

"Hej Carina. Istället för att ge henne 300 kronor kanske vi kan gå ihop och köpa en afrikansk kamel vilket jag tror att hon skulle uppskatta. Hälsningar Lennart."

Jag förstår mycket väl att det var lite elakt att göra så, men när hon inte svarade antog jag att hon helt enkelt hade fattat att det var fel nummer och kollat upp det riktiga.

Men nej.

Imorse fick jag ytterligare ett sms i vilket det stod såhär:

"Godmorgon Lovisa, Axel och Lennart! Tänkte köpa ett kort till Lena, så vi kan väl försöka "smussla" ned pengarna lite i skymundan, när vi ses på söndag. Ha det så bra till dess, alla tre! / Carina"

När jag insåg att hon clearly inte fattat hinten tog jag och ringde upp denna Carina och frågade varför hon envisades med att kalla mig för Lennart. Det visade sig att hon hade bytt mobil och råkat skriva över numret fel. Däremot tyckte hon att det var lite konstigt att hon hade skickat fel eftersom hon hade fått ett svar ifrån "Lennart".

Personligen hade jag nog tyckt att det konstiga i sammanhanget var varför Lennart ville köpa en afrikansk kamel i födelsedagspresent till en kompis, men det är ju bara vad jag tycker.

"det var iallafall en tjej. med kalla händer."

Idag på livskraften (som för övrigt är en så otroligt onödig lektion) fick vi leka en lek. Halva klassen skulle vara blinda och halva klassen skulle vara blindhundar. Det hela gick ut på att de som var blinda skulle blunda och blindhundarna skulle ha händerna på deras axlar och leda dem runt i klassrummet på ett sätt så att de kände sig trygga. Därefter skulle du, om du var blind, gissa vem som hade varit din blindhund.

När de blinda skulle gissa så fälldes en del roliga kommentarer.

Någon sa "jag tror iallafall att det var en tjej som var min blindhund, för hon hade så små händer", varpå Marcus räcker upp handen och förklarade att det var han som hade varit blindhunden.

En annan sa "det var iallafall en tjej, med kalla händer".

Hon med kalla händer, det var jag.


våffla

Det är ett så underbart ord. Våffla. Och nu snackar vi inte om att våffla håret. Nej - ätbart är grejen.
Våffla.
Jag har ätit två våfflor idag i skolan trots att mattanterna var ytterst hårda med att man bara fick ta en. Jag tror att alla åt minst två. När jag hade hämtat min andra våffla (det var för visso mitt andra besök i matsalen, så det räknas ju bara lite halvt) så blev mattanten skitsur på killarna som stod bakom mig i kön.
- Hörreni killar, tro inte att jag och dom andra tanterna är dumma här inte. Vi känner allt igen er. Ligister. Försök inte!

Haha, what?! Mattanter är läskiga varelser.


det borde vara våffeldagen lite oftare,
sisådär kanske varannan månad ;)

Hur många våfflor har/ska du äta idag?


och sluta skicka teckningar!!!!!!!!!!!

Hej alla kompisar!
Jag har tänkt på en sak. Tänk om jag skulle vara programledare för ett barnprogram. Till exempel Bolibompa, som i stort sett alla barn avgudar. Jag skulle få heta något i stil med fina-fräkniga-fjoll-fredrika och ha på mig en t-shirt med mitt namn på. Dessutom skulle jag få vara hur töntig som helst, för det är ju barnen också!

Som om inte allt detta vore nog skulle jag ju kunna ha med mig ett instrument till varje avsnitt och sjunga låtar som innehåller orden "jag poppar popcorn varje daaag och hoppar i min säng med cyklop på maaaageeeen".  Hur stor roll spelar det egentligen om jag bara kan två accord? Barnen hör väl inte direkt någon större skillnad (om man nu inte har oturen att typ Robert Wells tittar på Bolibompa, men den risken får jag väl ta isåfall)? Sedan gör jag en dunderhit av den låten och säljer den som "årets julklapp" på Toys R Us.

Det bästa med att leda Bolibomba borde ändå vara alla triljarder teckningar som man får skickade till sig. Barn som har målat lite halvsnabbt på fritids fem minuter innan föräldrarna kommer för att hämta. Eller någon som har lagt ner flera timmar på att måla en teckning och även klistrat fast ett litet foto på sig själv under en lucka. Observera att ni föräldrar gärna får skriva en förklaring till vad bilden föreställer för att bespara mig en massa pinsamma gissningar."Och här kan vi till exempel se en jättefin bild som Albin 3,5 år har ritat. Det föreställer en älg i snöstorm, och bredvid älgen sitter Albins föräldrar och röstar på Caroline Af Ugglas i melodifestivalens första deltävling. Albins hamster är också med på bilden och representeras av det ljusblå strecket!"

mitt alias är stig-helmer

För att tänka på något jag verligen ser fram emot så kan ni ju ta en titt på dessa bilder!

Kolla vad härligt! Cervinia, Italien. Dit åker jag den 3 april.

 
när jag kommer hem ska jag ha en lika snygg mustach, mössa och hörlure-grej.


sundae med kolasås

Hej alla fredrika-lovers. Hur mår ni denna söndag?
Jag har inte gjort så mycket idag, tittat klart på Notting Hill och varit ute och sprungit. Vanligtvis brukar jag tycka att det är jätteskönt att springa och går liksom ut vid 9.30. Men idag kändes det inte alls roligt, jag var inte peppad någonstans och gick inte ut förrän vid 13.30 och då fick jag tvinga mig själv att röra på benen. Jag testade förvisso en ny bana idag (som jag tappade bort mig på så det var ju inte heller så himla roligt) men nu såhär i efterhand så känns det såklart skönt att ha gjort det.

Vad har jag mer gjort? Jo, skrivit lite på "min" del av projektarbetet. Jag skriver om hur hippiekulturen är idag och om det finns några spår. Riktigt svårt faktiskt, men jag har nog kommit på några saker iallafall.

Planerna för kvällen är iallafall att titta på parlamentet och komma på en plan om hur jag ska bli en lite roligare person.
LIVAT!

Dagens onödiga vetande:

Det är fler människor som dör av fallande kokosnötter än av hajattacker.

lite bilder

     
     
  

Detta har alltså inhandlats när jag besökte ullared. Daim, pumps, vita tygskor (som jag har jättemånga men sliter ut jättefort eftersom jag använder det varje dag), träningsstrumpor, knästrumpor.


Idag hade jag lite tråkigt mitt på dagen så jag gjorde om en tavla som jag har på mitt rum.

 .
före och efter

Dagens onödiga vetande:

Om man kunde ta all den brödsäd som konsumeras i världen under ett år och baka ett bröd av den, så skulle detta bröd bli cirka 4 m brett, 2 m högt och gå ett varv runt jorden.


både jag och bilen är slutkörda

Hej alla fans. En mycket trött fredriki skriver här nu efter en lång dag på vägarna och på gekås. Jag har idag kört bil totalt, hör och häpna, 24 mil. Så sjukt långt, men bra träning för mig och det var roligt! Jag tycker att det är roligt att köra bil.
Jag tänkte att jag skulle visa bilder på det jag hittade imorgon, för nu orkar jag faktiskt inte.

Jag vet att det är fredag och allt men eftersom jag har varit vaken sedan 6.40 så är jag rätt trött nu. Hoppas alla har det bra på sina fester/träningar/sex-and-the-city-maraton/tv-kvällar/resor/vad det än nu är. Jag går och lägger mig.

Over and out.

Dagens onödiga vetande:

Kalle Anka bär byxor endast när han badar.

mycket ska man höra innan öronen trillar av

Ett brittiskt resebolag har valt ut några av de konstiga klagomålen de får från sina kunder. Här är några:

- "Stranden var för sandig."


- En man fick sin smekmånad i Afrika förstörd av en elefanthanne som oblygt visade upp sin bastanta erektion. "Jag kände mig otillräcklig", klagade mannen till sitt resebolag.

- "I er broschyr är sanden gul men den var vit."

- "Ingen sa åt oss att det skulle finnas fiskar i havet. Barnen blev skrämda."


- Ett kärlekspar fick ett hotellrum med dubbelsäng fast de bett om varsin säng.
"Nu håller vi er ansvariga för faktumet att jag är gravid. Det skulle inte hänt om vi fick rummet vi hade bokat", skrev den arga kvinnan.

- En person som åkte till Goa i Indien fick det väldigt jobbigt. "Jag blev äcklad när jag upptäckte att nästan varenda restaurang serverade curry. Jag gillar inte kryddstark mat alls."


- "Vi köpte Ray-Ban solglasögon för femtio kronor av en kille på gatan, men de visade sig vara förfalskningar."

- Några resenärer som flög hem till England från Jamaica klagade på flygtiden. "Det tog nio timmar för oss att flyga hem men för amerikanerna tog det bara tre".

artikel från expressen

när torsdag blev fredag

Idag serrni, är det som en fredag. Imorgon har vi studiedag och det ska verkligen inte bli något studerande för mig. Det med gott samvete också, för jag har ingenting jag direkt måste plugga till.
Anyhow så har jag idag flyttat till min mamma, hunnit packa upp mina saker och läsa igenom alla olästa blogginlägg. Imorgon klockan 9 bär det av till Ullared, mest för en kul grej.
Imorgon kväll vet jag inte vad jag ska göra och i helgen har jag inga planer hittils. Bara att jag ska springa.
Dagens onödiga vetande:

En ko fiser ut 600 liter metan per dag (tillräckligt nog att fylla 40 st partyballonger).


dagenz_outfiiit

Såhär jag har sett ut idag;I sann blogganda kan jag ju även skriva var allt kommer ifrån.
Kofta - H&M
T-shirt - BjörnBorg
Skärp - Lager 157
Chinos - Gina Tricot

There you go.

Dagens onödiga vetande:

Mongoliet är ett av världens absolut sämst-rankade fotbollslag.

rensning på g

Hej hopp! Idag är det en bra dag. Efter klockan 12 idag har jag kunnat koppla av. Nu har jag haft mitt geografiprov och lämnat in min filmrecension så det känns som att jag har bestigit Mount Everest för de sakerna har verkligen tyngt mig.

Anyway så har jag roliga projekt att se fram emot nu i skolan. Projektarbetet och ett grupparbete i geografi där min grupp ska redovisa om Afrika.

Idag har jag även rensat mitt rum lite grann och det är sjukt hur bra jag är på att samla på mig konstiga saker. Hittade en burk som jag har. I den hade jag bland annat tandpetare från nån restaurang i Österrike, prislappar som jag har tyckt var fina (?), kvitton, batterier, presentkort ... You name it!
Sen har jag en jätteful prydnadskamel i mitt rum också. Jag vet inte var jag har fått den ifrån men jag vill verkligen inte ha den. En gång försökte jag ställa ut den i vardagsrummet men det upptäcktes tyvärr och nu står den här och glor. På något sätt känns det tyvärr fel att slänga den, så jag kan ju adoptera bort den. Någon som vill ha en träkamel?
Eller så anonserar jag på blocket, där köper ju folk halvanvända våffelsmetar, så varför inte köpa en kamel i finaste trä?

Nej hörrni, dags för mat.söker föräldrar

såhär i flowerpower-tiderfrån musikalen hair

cumpleaños feliz

Woho, grattis bloggen. Idag fyller du hela 1 år och det ska firas genom att jag ska skriva en review på en film. Grejt.
Provet gick bra och jag är nöjd så allt är fint.
Det är det jag har att säga nu. Grymt.

inversion stratosfären kondensationskärzzzzzzzzzz

Imorgon har jag muntligt prov i geografi. Området heter Väder, Vindar och Klimat. Jag har engagerat mig i detta som en galning sedan i fredags och nu har jag äntligen förstått det mesta. Gud vad jag är nöjd (eller mja, kanske inte ska ta ut segern i förskott direkt men jag har verkligen gjort mitt bästa nu). Jag är också väldigt glad för att min morfar bor så nära mig och kan hjälpa mig när jag inte förstår vad ett högtryck är. Den känslan som är starkast just nu är iochförsig trötthet, men nu kan jag verkligen sova gott. Det får gå som det går imorgon. Jag kunde inte har gjort någonting annorlunda för att förbereda mig bättre.
Det känns rätt bra!

Imorgon fyller Julia.J sjutton år, och min bloggi fyller ett. Grattis på dem.

Dagens onödiga vetande:

John Lennons första flickvän hette Thelma Pickles.


gissa vad jag kommer drömma om?


157. etta femma sjua.

BINGO!
Nej, men hej iallafall! Idag är det söndag och jag har varit på Lager 157 där jag hittade en grå vanlig kofta och ett svart skärp. Det har jag letat efter jättelänge. Annars denna helgen har jag pluggat massa geografi, ätit tacos, tittat på melodifestivalen (jag tycker att det var grymt att hon vann, hon verkade vara den som väntade sig det minst av alla), varit på födelsedagskalas och då varit på lager 157.

Egentligen har jag inte så värst mycket att säga idag så därför gör jag väl inte det, måste återgå till min geofuckinggrafi.

Dagens onödiga vetande:

Om man fyller ett vanligt koniskt snapsglas till halva höjden, så är glaset bara fyllt till 12-13 procent.


alltså solen, komsikomsi!

trummor är INTE guds gåva till männsikan

Idag har jag konstaterat en sak. Jag tycker inte om trummor. På musiklektionen höll jag på allvar på att bli döv. Vi skulle spela en håkan hellström-låt (som jag för övrigt aldrig har hört och därför var det jättesvårt att försöka hänga med på basen) och killen i min grupp som spelar trummor kunde verkligen inte låta dem vara! Okej om man spelar högt under själva låten, men när folk håller på och stämmer sina gitarrer kan man väl för i helvete låta bli att dra årets trumsolo på cymbalen?!

Anyways så är det fredag idag och det är en himla tur för jag höll på att inte komma upp imorse. Imorgon ska jag sova, om det går.
Idag efter skolan har jag pluggat geografi. På en fredag. Det är ändå ganska starkt jobbat? Jag håller bland annat på och lär mig om högtryck, varmfronter, subtropiskt klimat, jonosfären och cykloner. Låter det roligt? Det är det inte.
Imorgon ska jag på kalas till min moster Emma som fyller 13 år!

Dagens onödiga vetande:

En 30 GB ipod video rymmer bara 29 GB, 1 GB tas upp av programvara.

with flowers in my haaaaaaaiiiiiiiiirrrrrrr

Idag påbörjade våran klass projektarbetet med ämnet kulturkrockar, som alla samhällsklasser gör. Egentligen började det vecka 8 tror jag, men vi fick börja senare av okänd anledning. I vilket fall som helst så hamnade jag i en jättebra grupp och vi bestämde oss för att skriva om flower power och hippie-kulturen.

Tänk ändå vilket soft liv hippiesarna verkar ha haft. Klä sig i massa fina (eh?) färgglada kläder, ha blommor i håret, som för övrigt fick växa hej vilt! Protestera och demonstrera lite på dagarna och sen röka hasch och spela musik resten.
Detta kanske är en av mina många fördomar om vad en hippie faktiskt var och gjorde. Därför ska jag nu ta reda på så mycket som möjligt så att jag kan ha en rättvis åsikt efteråt.

Till redovisningen funderar vi även på att klä ut oss. Nog för att jag kanske inte vet så mycket om själva kulturen hittils men valet av utstyrsel är väl rätt svårt att misstolka så därför kan det inte bli så fel.


jag planerar att se ut som han till höger ;)

Förresten så skulle vi vilja intervjua någon ex-hippie från 60-/70-talet. Känner du någon sådan? - slå en pling!

Dagens onödiga vetande:

Bill Clinton blev av med sin oskuld i en röd ford som stod parkerad utanför en McDonalds.

min vanliga tur ...

Mina kära vänner, jag är så hemskt ledsen! Jag borde aldrig ha skrivit detdär om att det kändes som vår igår. Se vilka konsekvenser det fick!! Det är ju mer snö nu än vad det har varit totalt de senaste fem åren. Åh det är så typiskt! Ska det inte alltid börja gå dåligt när man påpekar att det går bra?

Vi kan ta tisdagen som ett exempel. Jag och Nina spelade pingis och det gick ganska dåligt. Rekordet för antal bollar över nät låg väl på runt tre och en halv, men tillslut började det gå jättebra och vi fick över hur många bollar som helst. Så fort jag säger "Oh shit vad bra det börjar gå nu!" så missar jag bollen (hur det nu är möjligt i pingis) och vi fick börja om på nytt med samma dåliga flyt som innan.

"Januari börjar året, februari kommer näst. Mars, april har knopp i håret, maj och juni blommar mest"
Start rewriting the song, guys ...

dude, saken är biff!

Hej alla pojkar, flickor, långa, korta, vackra, fula och ännu fulare. Idag är det onsdag och onsdagar är bra dagar för då slutar jag tidigt. Idag efter skolan åkte jag, Stephanie och Josefin hem till Nina och bakade kladdkaka. Det var trevligt och efter det åkte jag hem och skrev klart min spanska.

Det är så härligt med våren! Det är sjukt hur mycket det gör när det inte är svart som "i en isbjörns rövhål" klockan halv fem på dagarna. Sol gör människor glada, det är ett faktum. Egentligen borde man kanske klä sig i glada kläder på vinterhalvåret också och inte bara köra på grått och svart som i stort sett alla gör. Sedan borde någon uppfinna ett solarium också utan farlig strålning (och brun-utan-sol räknas inte). Jag ska ju bli ekonom här till hösten. Mitt företag i trean kanske ska sälja sådana? ;)Dagens onödiga vetande: 

En tredjedel av världens alla filmer kommer från Usa.

well I can dance with you honey, if you think it's funny

Hej alla glada (oh god, vad har jag börjat med för inledning? detdär var i stil med en lapp man fick på dagis). Här sitter jag nu och lyssnar på ABBA samtidigt som jag skriver på min spanskainlämning och väntar på att klockan ska bli 21:00. Det klockslaget innebär Desperate Housewives vilket i sin tur innebär en glad Fredrika.

Från och med idag är jag en arbetssökande tjej. Jajamensan, idag funkade det att ladda upp mitt personliga brev så nu är det bara till att hoppas järnet på att typ alla slutar och att de måste anställa mig!

Under tiden tycker jag att vi alla tar och lyssnar och dansar bort all stress, alla förkyldningar och allting ett par minuter!


vem kan sitta still liksom?! (tyvärr så var alla roliga klipp från filmen skyddade
så det gick inte att ladda upp det, men här är ju texten med också så det är bra till
att börja imitera agneta och gänget!)

Dagens onödiga vetande:

Alla världens kycklingar lägger årligen 400 000 000 000 ägg.


Nu har jag vaknat ur min dvala

Hej!
Urledsen att det inte har skrivits något på ett par dagar men jag har haft fullt upp. I fredags var jag på en kanonrolig middag med mina tjejer, sedan sov Klara över hos mig till lördag och på kvällen på lördagen hjälpte jag till på min mosters inflyttningsfest. Igår kändes det som att jag höll på att bli sjuk så jag var helt hängig hela dagen men idag vaknade jag upp pigg och kry och gick till skolan med glatt humör.

Nu är jag hemma och sitter och skriver på min spanskauppsats. Inte kuuul Lars-Olof, men det måste göras.

Jag har även skrivit klart mitt personliga brev nu! Fast när jag skulle ladda upp det så funkade det inte ... rätt typiskt.

Dagens onödiga vetande:

Det finns 293 olika sätt att ge tillbaka växel på en dollar.

fredrika almighty

Hejsan. Här sitter jag nu i mitt rosa nagellack och har precis skrivit klart djävuls-recensionen av Bruce den allsmäktige.
Tänk om jag fick rollen som Gud. Stackars världen, alltså! Undrar vad jag skulle ha gjort ...
Det tål att funderas på.

Vad skulle du ha gjort om du var Gud?

jag vet inte riktigt varförmen jag gillar denna låten.

men hallå ... jag springer 60 meter på 4 sek!

Idag är det måndag igen. Knappast lyckodagen om man säger så men den gick rätt fort och nu har jag gjort alla läxor tills imorgon och håller på och filar på ett personligt brev. Det är svårare än man tror det där med att försöka övertyga läsaren om att just du är perfekt för jobbet. Du måste "sälja dig själv", och allt måste var 100 procent sanning. Dessutom kan du ju inte låta för självgod genom att exempelvis skriva att "du är den gladaste du känner, kan organisera bäst av alla i Göteborgstrakten och faktiskt vann pris i sexan för dina grymma huvudräknings-talanger". Någon sorts självbehärskning får man ju ha. Sedan måste alla goda egenskaper som skrivs på pappret vara relevanta till det jobbet som söks. Det spelar ingen roll om du skriver snabbare än ljusets hastiget på datorn om du ska skura golv en hel sommar.

Som om inte allt detta vore nog så ska brevet ha en intressant inledning så att läsaren ens vill fortsätta läsa om dig. Så du kanske inte ska börja med standard-tråk-frasen "Hej, jag heter Barbie, är 25 år och bor i Göteborg. På fritiden gillar jag att träffa kompisar och åka hiss". Å andra sidan kan du inte dra till med något omskakande (om än minnesvärt) i stil med "Säg tjena, mittbena, prinskorv prinskorv så hälsar vi här! Jag är en överenergisk kille som heter Ken och jag bor på Liseberg! Min huvudsakliga föda består av sockervadd ...".

Undrar vem av dessa två man skulle ha som arbetskamrat om man var tvungen att välja. Barbie eller Ken? Tråkig eller extrem?

Där ska jag schwoopa in som ett mellanting.
En Happy Meal-version av Betty Spagetti!?!


dancin' in my blue skirt

Godmorgon mina damer och herrar.
Igår var jag i Allum med min far och Emilia för att pappa skulle fixa nånting med bilen. Då passade jag på att titta runt på H&M - and look what I found!


en kjol


och två nagellack

Allt detta betalades med hjälp av tillgodokortet som jag fick efter att jag bytte lite saker sen i julas. Tack för julklapparna helt enkelt!

Idag har jag dammsugit lite på morgonen och tänkte nu gå ut och springa. Usch, idag är jag inte peppad alls på det. Men jag har lovat mig själv och där med bastu. Jag får se fram emot att måla mina fina naglar när jag är klar.

Dagens onödiga vetande:

Rådjur har inga framtänder i överkäken.


RSS 2.0