ååååååååh vad fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

Att öppna julklapparna är ett riktigt underhållande moment i min släkts julafton.

Först kom tomten (Emilia gjorde en, enligt mig, riktigt trovärdig tolkning av julefadern. tyvärr trodde inte mina kusiner på det lika starkt) och delade ut julklappar, en till varje person. När tomten sedan hade gått så började utdelningen av det enorma julklappsberget som låg under julgranen. Detta är alltså lugnet före stormen. När sen alla har fått sina julklappar och det är tomt under granen så sätter alla igång och öppnar. Vissa år när vi inte har varit så många så har vi kört med att gå varvet runt och öppna en i taget för att alla ska hinna se vad man får - astråkigt om ni frågar alla barn. Så i år började vi öppna direkt innan någon ens hann nämna "ska vi inte öppna en i ta..." ,- "NEJ!" Och sen är öppnandet i full gång.

Presentpapper och kartonger öppnas (slits upp) några glädjetjut (äkta, falska, whatever) yttras och alltid är det någon som lyckas slänga bort ett god-jul-kort som de inte trodde var något viktigt men som sedan visade sig ha pengar fasttejpade på baksidan, och då måste vi gå igenom alla papper och kartonger för att hitta det. Totalt kaos, men det får man väl ta när man väljer bort en-i-taget öppnandet ;)

Mina kusiner är ändå roligast.
1.
De väljer ut ett paket ur sin jättehög.
2. De sliter upp pappret utan att vara riktigt haj på vem det är ifrån (men det är egentligen inte viktigt för dem att bry sig, för de är ju så små).
3. Skriker "YEEEEEEEEEEEEESSSS!!!!!!!" innan de riktigt har sett vad det är (äsch, present som present, right?!). Det finns förstås undantag för de presenter som de verkligen har spanat in i affären och vet exakt hur förpackningen ser ut. Då låter det mer "JAAAAAAAAAAAA, SPIDERMAN/PETSHOP!!!!".

Sedan börjar det om tills paketen är slut och de ligger i mitten av allt papper och målar/äter pepparkakor/läser och helt enkelt använder sina julklappar!

Och min mormor är ganska rolig också som inte ville öppna min julklapp för att den var så fint inslagen ...

Känner någon igen sig?


Kommentarer
Postat av: klara

hahahahahhahaha"ska vi inte öppna en i ta..." ,- "NEJ!"jag är fortfarande på YEEEEEEEEEEEESSSS -stadiet haha :)

2008-12-25 @ 19:12:56
Postat av: Papá Noel

Ha ha ha, verkligen bra skrivet! Precis så är det och det är inte bara barnen som är barn. Nisse Lind spela elgitarr och lekte med Rorry bilbanan på samma gång. Man hade inte riktigt koll på vad de andra fick men jag är nöjd med mina nya fina skor och en stickad tröja. Bäst var trots allt mina nya blåbyxor så jag fortsätter vara byggare bob.

2008-12-25 @ 20:04:47
URL: http://youstillbelieve.com
Postat av: Barbro Andersson(mormor)

Just det Erat paket var så fint att jag inte nändes öppna. Men jag gjorde det och vad fick jag en otroligt trevlig bok. Jag fick receptet på pappersplan, så Alex och jag hat säkert gjort 15 st. som har flugit omkring i rummet med mer eller mindre bra flygförmåga. Kram

2008-12-27 @ 01:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0