elva nätter före jul

Vad gör jag uppe såhär tidigt på en lördag? - Förutom det faktum att jag brukar vakna såhär tidigt så är det faktiskt Lucia idag. 13 december. Årets mysigaste dag. Julafton är mysig, och det är faktiskt dagen innan julafton också, men det är något speciellt med Lucia! Och det är ju när det är såhär tidigt och mörkt som iallfall jag får själva myskänslan.  

Det är alltid extra speciellt i våran familj för min söta mormor fyller år idag. Grattis! 
Iår är ju Lucia-dagen på en lördag så det blir inte riktigt lika tidigt, men varje gång det är på en skoldag så åker vi hem till mormor innan skolan (tack gode gud att hon bor granne med oss) och sjunger Natten går tunga fjät istället för Ja må hon leva . Natten mellan 12e och 13e sover hon alltid i soffan, ligger liksom och väntar på oss för att hon vet att vi ska komma. Undrar vad som skulle hända om vi struntade i att komma en gång, eller kom försent. Hahaha det hade inte haft någon poäng direkt. Det hade faktiskt varit ganska elakt, men det har varit rätt roligt att se reaktionen .Sedan tittar vi på luciafirandet på TV och äter frukost som innehåller både pepparkakor och lussekatter. Sedan är det dags för skola där det är luciatåg och grejer och på kvällen är det alltid kalas hemma hos mormor.

När vi var mindre brukade jag och min syster klä ut oss till lucior och göra ett tvåmanna-luciatåg för alla gäster. HEHEHEH hoppas att dom har glömt det ;)
Såhär ser alltså min luciadag ut. Firar du, och isåfall hur?

Dagens onödiga vetande:

Så sent som 1820 menade man att universum var 6000 år gammalt. I dag beräknas åldern vara mellan 15 och 20 miljarder år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0