dreamland

Okej, alltså jag känner såhär nu: Mina drömmar börjar bli läskiga. Jag har drömt så sjuuuukt konstiga saker de senaste nätterna!

1. Jag drömde att jag var i skolan och gick igenom korridoren. Mittimellan alla korridorer så finns det öppna ytor med bänkar på min skola och på en sådan bänk satt en kvinna, som jag aldrig har sett förut, på knä och födde barn. (Haha, ganska stark öppning på drömmen liksom.). Anyhow så var det en kille från skolan där som fångade barnet när det helt plötsligt ploppade ut och tog upp det i famnen. Det skrek lite men var inte äckligt slajmigt eller någonting sånt, utan kom ut helt rent och med en liten body och mössa på sig. Helt plötsligt var kvinnan borta och killen som höll i barnet sa att mamman inte ville ha det och att hans lektion snart började och han undrade vem av oss i "publiken" som ville ha det. Först var det ingen som sa något men sen sa jag: Jag kan ta det! (Stop här nu, what - liksom?!) Så jag tog emot bebisen och började gå ut mot mitt skåp. Väl utomhus så gick jag runt med barnet i famnen och visste inte riktigt hur jag skulle hålla henne (det visade sig tydligen senare att det var en tjej) så jag bar henne med huvudet i händerna och kroppen liksom liggande på armarna så att jag sköt huvudet framför mig. Hon hade inte fått någon mat eller någonting ännu men helt plöstligt råkade hon svälja ett pollen-frö som kom flygande i luften. Jag kände hur hon svällde upp till värsta flytleksaken (hur stor som helst!) och min första tanke var att hon behövde rapa efter denna mäktiga måltid (öh?). Så jag tog upp henne i famnen med huvudet brevid mitt huvud och klappade henne lite på ryggen.
Hon rapade inte, men spydde hur mycket som helst över hela mig! Ryggen, benen, håret, magen (vet inte riktigt hur det gick till eftersom ansiktet var vänt bort från mig, men iallafall) hur mycket som helst. Jag tyckte att det var jätteäckligt men oroade mig inte så mycket utan gick lungt till skolans allmäna dusch (inte omklädningsrummet) och duschade av mig, bebisen och alla andra som tydligen också hade blivit nerspydda.
Det hela slutade med att jag gick till spanskalektionen i blöta kläder och med mitt lilla barn som skrek järnet under heela lektionen. Sedan vaknade jag.
jag tror att det kan ha något att göra med att sofie fick en baby-born i julklapp, som hon har gjort mig storasyster till.

2. Min andra dröm utspelar sig i Stockholm där jag gick en kurs i att lära mig spela teater. Helena Bergström är ledaren och när kursen är slut ska jag övningsköra hem till Göteborg med henne. Jag sätter mig i hennes pyttelilla lila bil som knappt rymmer en person och börjar köra på motorvägen. Det går hur fort som helst och jag har verkligen ingen kontroll på någonting i bilen. Helena sitter brevid mig och röker och pratar i telefon. Eftersom hon ändå är en rätt stor skådespelerska så vill jag inte avbryta hennes samtal med att säga att jag inte hittar bromsen och att vägen tar slut om 250 meter. Jag korsar heldragna linjer, kör vid rött ljus och har nog missat avfartskylten mot Götet för längesen. Och då kraschar jag. In i vägräcket som skyddar från att köra ut nerför ett stup.  Bilen ligger på högkant och våra dörrar har öppnats öt över stupet och jag klamrar mig fast för livet samtidigt som jag sneglar bort mot Helena som skriker "FAN VAD BRA DU KÖR!", gör peace-tecknet och spelar luftgitarr när vi hänger utför dödsstupet. På något vänster lyckas vi komma upp och helt plötsligt befinner vi oss på Liseberg.
Sedan vaknade jag, tack gode Gud.

 detta har troligen något att göra med att jag nyligen har sett tre filmer där hon är med.


Dagens onödiga vetande:

Koalor är det enda djuret utom människan som gråter av sorg eller rädsla, det är också koalans enda självförsvar mot rovdjur.


dröm sött ;)

Kommentarer
Postat av: Pappa

Drömtydning....http://www.borderline.nu/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=120

2008-12-28 @ 21:15:01
Postat av: Barbro Andersson

Vilken historia! Hur kommer Du ihåg allt.Kram

2008-12-29 @ 10:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0